המדריך המקיף לבניית מרפסת פלדה (מרפסת תלויה) בבית משותף

שיתוף:

ככל שהשנים חולפות, השימוש בקונסטרוקציות פלדה נעשה תכוף יותר ויותר בעולם הבנייה. אחד השימושים הנפוצים והמבוקשים ביותר בטכניקה זו, הוא לבניית מרפסות. מרפסות פלדה הופכות לבחירה המובילה בעיצוב אדריכלי מודרני וניתן למצוא אותן במגדלי מגורים רבים הנבנים כיום ברחבי הארץ ובעולם. ישנה סיבה מצוינת למגמה הזו – מרפסות פלדה מציעות עמדות שאין שניה לה, רב שימושיות חסרת תקדים וחוזק מבנה שהופך להיבט קריטי מתמיד, בעיקר בראי מגמת ההתחדשות העירונית. 

במשך שנים, ליווינו פרויקטים אדריכליים מורכבים וסייעה בתכנון, גיבוש הדיירים והוצאה לפועל של פרויקטים לבניית מרפסות פלדה שהעניקו ערך מוסף לאורך שנים ואפשרו פתרונות עיצוב מיטביים. כאן, נסביר מהי בדיוק מרפסת פלדה, במה היא מתעלה על הבנייה המסורתית וכיצד מתבצע תהליך הבנייה.

היתרונות העיקריים של תוספת מרפסת פלדה בבניין משותף

  • חוזק ויציבות: פלדה מספקת חוזק יוצא דופן ומאפשרת למרפסות לתמוך בעומסים כבדים, כולל רהיטים ומשתמשים רבים.
  • פתרון תיכננוני – במקרים בהם לא ניתן לבנות מרפסת בנויה שדורשת חפירה ועמודים, מרפסת תלויה הינה תפרון תכנוני היחידי והנכון ביותר. לדוגמה, חניה שעלולה להתבטל בשל עמודים, מקלט בנמצא במקום המיועד לחפירה ואין אפשרות לבסס עמודים וכדומה.
  • עמידות: פלדה עמידה בפני חלודה וקורוזיה כאשר היא מצופה כהלכה, מה שמבטיח את אורך חיי המרפסת גם בתנאי סביבה קשים.
  • עיצוב גמיש: קונסטרוקציית הפלדה מציעה טווח רחב של אפשרויות עיצוב, מה שהופך את המרפסת לחומר בידיהם של אדריכלים.
  • תחזוקה מינימלית: פלדה דורשת תחזוקה מינימלית בהשוואה לעץ, שעשוי להזדקק לצביעה או צביעה שוטפת, ובטון או לבנים, שעלולים להיסדק ולהתפורר עם הזמן.
  • בטיחות: תכנון מרפסות פלדה מותאמת יותר לתקנות הבטיחות המחמירים ביותר ומבטיח את רווחת התושבים והמבקרים.
  • הליך ביצוע נקי ומדויק: מאחר והמרפסות מיוצרות במפעל בכפוף לתקנים מחמירים, מידות המרפסת והכנתן מדויקות מאשר מרפסות בנויות, התקנתן נעשית במינימום לכלוך והפרעה לסביבה. 
  • התקנה וביצוע מהיר: להבדיל מבנייה מסורתית שנבנית קומה אחר קומה, שלד מרפסות הפלדה מותקנות בד בבד לכל הבניין בזמן המקצר את תהליך הוספת המרפסות בכ 60% לעומת בנייה מסורתית.

 

מרפסת פלדה בבניין משותף

השלבים לבניית מרפסת פלדה משלב התכנון ועד הישיבה במרפסת

תהליך התכנון וקבלת ההיתרים

כמו כל משימת בנייה, גם בניית מרפסת פלדה מתחילה בתכנון קפדני. האדריכל מוביל את התהליך ופועל בשיתוף פעולה עם כל צוות הפרויקט. המשימה שלו היא למעשה להבטיח שכל הדרישות הפרקטיות, אופני השימוש במבנה והחזון העיצובי יתממשו בבנייה באופן השלם ביותר. כל זאת, תוך הבטחה שהתוצאה תהיה עמידה ובטוחה בהתאם לתקנות הבנייה החלות. המומחיות המקצועית שלהם היא זו שמאפשרת בסופו של דבר לתכנן מרפסת שתשתלב בצורה מיטבית עם האסתטיקה הכללית של הבניין כולו. בתהליך התכנון, משתפים עם האדריכל פעולה אנשי מקצוע נוספים.

  1. מודד מוסמך – המודד המקצועי נועד להבטיח כי כל הערכות המדדים של החלל יהיו מדויקות על מנת שתהליך התכנון יבוצע באופן מיטבי. המודד עושה שימוש בידע מקצועי מקיף ואמצעים טכנולוגיים מתקדמים על מנת לבצע מדידות קפדניות. תהליך זה מבטיח כי עיצוב המרפסת ישתלב בצורה מושלמת בחלל המיועד ויעמוד בכל דרישות הבטיחות.
  2. מהנדס קונסטרוקציה – קונסטרוקטור המתמחה בהתקנות מרפסות פלדה חייב לקחת חלק בלתי נפרד מצוות הפרויקט. הדרישה למומחיות של מהנדס הקונסטרוקציה אינה מסתיימת לאחר שלב התכנון. מדידות מקצועיות יידרשו לכל אורך תהליך הבנייה ולאחריו, תוך בדיקה שוטפת כי המרפסות חוברו למרפסות באון ראוי והולמות את כל תקני האיכות והבטיחות. 

 

עם סיום שלב התכנון ולקראת תחילת הבנייה, יופקו תוכניות ראשוניות לאישור הדיירים וועדות התכנון והבנייה הרלוונטיות לפרויקט. שלב זה מבטיח שכל בעלי העניין יהיו מעודכנים בהתקדמות הפרויקט ויתמכו באופן ביצועו. תוכניות אלו מופקות ומפוקחות על ידי מהנדסים מוסמכים המפקחים על הפרויקט מתחילתו ועד סופו ומבטיחים את ביצועו המוצלח.

עבודות הריסה, פירוק ופינוי מקדימות

לעתים קרובות, דורש תהליך הבנייה עבודות פירוק של רכיבי בינוי קיימים. ברוב המקרים כשזה מגיע למרפסות פלדה, נדרש פירוק ופינוי מסגרות החלון בחלל המרכזי והקיר שסביבו על מנת לפנות מקום לפתח המרפסת. 

ראשית, יוסר החלון וכל רכיבי המסגור שלו ויפונה. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בניסור קורות קיימות במעבר בין הסלון והמרפסת על מנת ליישר גבהים בין הסלון והמרפסת. ניסור הקורה מחייב אישור מהנדס מבנים. 

ייצור מרפסת הפלדה – מהמפעל ועד לבניין 

השלב הבא הוא הקמת שלד קונסטרוקציית הפלדה וחיבור השלד לבניין שיהווה בסיס למרפסת. שלב זה מתחלק למספר צעדים.

שלב ייצור מסגרת פלדה 

ראשית, מיוצרת מסגרת וקונסטרוקציית הפלדה למרפסת המפעל באופן מדויק להפליא על פי תכנית הבנייה המאושרת ובכפוף לתקן. מסגרת זו משמשת כעמוד השדרה המבני של המרפסת, ומבטיחה את יציבותה ואריכות ימיה.

גלוון קונסטרוקציית הפלדה 

לאחר מכן, עוברת קונסטרוקציית הפלדה תהליך גלוון. בתהליך זה מצופה הפלדה באבץ על מנת למנוע קורוזיה. האבץ נקשר עם מולקולות הפדה בטמפרטורה מבוקרת ויוצר שכבה עמידה וחזקה. התהליך מאריך את חיי הפלדה באופן ניכר. 

חיבור המרפסות לבניין

לאחר הכנת הקונסטרוקציה מתחילות ההכנות לחיבור המרפסות למבנה. ראשית, מתבצעים קידוחים על פי תוכנית הבנייה כדי להבטיח חיבורים מאובטחים בין המרפסות, והכנת שטח חיבור המרפסות למבנה.

ייצור והתקנת הפרופילים

ברוב המקרים, הפרופילים המשמשים בבניית המרפסת הם פרופילים חלולים מלבניים (RHS), בצורת U או בצורת I (UNP או INP). הבחירה בפרופילים המתאימים ביותר ואופן ייצורם נקבעים על פי תכנית הבנייה המאושרת של מהנדס המבנים המלווה. כל רכיבי הפלדה מגולוונים בחום כדי לעמוד בתקני האיכות הגבוהים ביותר. אנו ברום ושלח עושים ברוב המקרים שימוש בפרופילי פלדה מסוג ST37 סטנדרטי ואיכותי, המבטיחים שלמות מבנית ועמידות לאורך זמן. כל עבודת הריתוך נעשית בקפידה במפעל וההרכבה בשטח נעשית באמצעות ברגים מגולוונים. 

עיגון המרפסת למבנה

המרפסת מעוגנת היטב למבנה באמצעות עוגנים כימיים או עוגנים יבשים, לפי המלצת מהנדסי המבנה. שלב זה הוא קריטי לבטיחות ויציבות המרפסת. לאחר עיגון המרפסת למקומה, נערכות בדיקות מעבדה מקיפות להערכת יציבות חומרי המבנה, לרבות האלומיניום, הזכוכית והברזל, על מנת להבטיח כי כולם עומדים בתקני הבטיחות.

בניית מחיצת גבס בין מרפסות הדירות

לאחר עיגון השלד הקונסטרוקטיבי למבנה תוקם מחיצה זמנית מגבס ככל שנדרש בין הדירה ובין עבודות הבנייה. מחיצה זו נועדה לשמור על הבטיחות של דיירי הדירה, למנוע מלכלוך ואבק להיכנס לדירה וכמובן לשמור על פרטיות הדיירים החיים בדירה. לאחר שתותקן ויטרינת המרפסת במלואה, תוסר המחיצה. לפתח יציאה למרפסת תותקן ויטרינת שלוש מסילות באמצעות פרופיל "9000" עם זכוכית טריפלקס. ויטרינה זו מספקת גישה נוחה למרפסת, בידוד איכותי ומראה אסתטי ונעים. ישנם דגמים רבים לסוג ויטרינה ודגם הפרופיל, הדגם הנפוץ ביותר הינו דגם 9000 או שווה ערך.

עבודות אינסטלציה ואיטום

לאחר ההתקנה, עובר כל שטח המרפסת איטום סטנדרטי למניעת חדירת מים והגנה על המבנה. איטום איכותי הוא קריטי על מנת להבטיח עמידות לאורך שנים ומניעת חלחול מים לרכיבי מבנה. בנוסף, מותקן ניקוז על מנת להוביל מי גשמים ורטיבות מהמרפסות למפלסים התחתונים של המבנה. שילוב זה של ניקוז ואיטום מבטיחים מניעה מיטבית של חלחול רטיבות. 

עבודות חיפוי וריצוף

לאחר שהמבנה מעוגן היטב, נבדק על ידי מומחים ונעשו כל עבודות האיטום והניקוז המבטיחות איכות ובטיחות, מתחילים בשלב האסתטי של בניית המרפסת. תחילה, יבוצע הריצוף, לרוב על גבי הבטון. אנו תמיד ממליצים לבחור באריחים נגד החלקה עבור מרפסות או לחילופין דק איפאה יוקרתי. הדיירים מקבלים מבחר נרחב של דגמי אריחים לבחירה.

עבודות אלומיניום – התקנת ויטרינה ודלת יציאה למרפסת

מותקנת ויטרינה עם שלוש מסילות חופשיות, בדרך כלל באמצעות פרופיל "9000" עם זכוכית טריפלקס. ויטרינה זו מספקת גישה למרפסת ומשפרת את המראה הכללי של חלל המגורים.

עבודות גמר ומסירת המרפסת לדיירים

לבסוף, יבוצעו עבודות טיח וצבע כמשימת גימור סופית בהתאם להנחיות המעצב או האדריכל. כמו כן, יותקנו שקעים מוגנים מים, מעקות זכוכית עם מאחי יד אלומיניום איכותיים ונקודות תאורה בהתאם למפרט העיצובי שהוגדר. לאחר עבודות הגימור, תעבור המרפסת ניקוי מקיף ומעמיד ותימסר לדיירים המצפים.

מרפסות תלויות | מרפסות פלדה בבניין קיים | רום ושלח
מרפסות עם שלד פלדה בבניין קיים | רום ושלח

בניית מרפסת פלדה הינה תהליך מורכב ורב שלבי הדורש תכנון קפדני, ביצוע מדויק ומעורבות של בעלי מקצוע שונים, לרבות אדריכלים, מודדים, מהנדסים ובנאים. מהתכנון הראשוני ועד לגימור הסופי, נדרשת מומחיות מקצועית על מנת להבטיח שלמות בבנייה. רוצה ללמוד עוד על תהליך העבודה שלנו? אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום ונחזור אליך בהקדם.

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם.

תוכן עניינים

צרו עימנו קשר ונחזור אליכם בהקדם

מאמרים אחרונים
בניין לשימור תל אביב

דרגות שימור מבנים בתל אביב – המדריך המקיף

מערכת דרגות השימור בתל אביב מהווה כלי חיוני בשמירה על המורשת האדריכלית הייחודית של העיר, היא מאפשרת גמישות בטיפול במבנים שונים, תוך הבטחת שימור ערכיהם ההיסטוריים והאדריכליים, עם זאת, האתגרים בתחום השימור ממשיכים להתפתח, ועל העיר להמשיך ולהתאים את מדיניותה לצרכים המשתנים.

קראו עוד »
בניין לשימור תל אביב

בניין לשימור: שמירה על המורשת האדריכלית בישראל

בניינים לשימור הם נכס תרבותי, היסטורי וכלכלי. הם מספקים קשר מוחשי לעבר ומעשירים את הנוף העירוני. בישראל, עם ההיסטוריה העשירה והמגוונת שלה, שימור מבנים הוא אתגר מורכב אך חיוני. הוא דורש איזון בין שמירה על המורשת לבין צרכי הפיתוח המודרניים.

קראו עוד »
מפקח בנייה

מפקח בנייה – אחריות המפקח בבניית בית פרטי

בעוד שמפקח בנייה יחיד יכול להביא ערך רב לפרויקט, חברה מקצועית לפיקוח בנייה מציעה יתרונות נוספים משמעותיים. חברות אלו מביאות לשולחן מגוון רחב של מומחיות וניסיון מצטבר, המאפשר להן להתמודד עם מגוון רחב של אתגרים ומורכבויות בפרויקטי בנייה.

קראו עוד »
whatsapp button

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.