עלות שיפוץ ושדרוג הלובי בבית המשותף נגזרת מפרמטרים משתנים כגון גודל הלובי, היקף העבודות וכמובן סוג החומרים להם מחירים משתנים. מנעד עלות שיפוץ לובי בבניין משותף סטנדרטי ינוע בין 45,000-80,000 ₪. לובי הבית המשותף משמש כשער מן המרחב הציבורי אל החלל הפרטי שלנו. שיפוץ הלובי של הבית המשותף הוא לא פחות מהשקעה. עם הבחירות הנכונות ותכנון קפדני, נוכל לשפר באופן ניכר את איכות חייהם של הדיירים ואת טווח ההזדמנויות של בעלי הנכסים. כאן, נכסה את מרכיבי עבודות השיפוץ והיתרונות שנוכל להפיק משיפוץ הלובי בבניין המשותף.
שיפוץ הלובי הבית המשותף – לתכנון הרושם הראשוני האידיאלי
הלובי הוא המפגש החזותי הראשון של הדיירים והמבקרים עם המבנה. הנראות, האווירה והמתקנים הזמינים בחלל הכניסה יקבעו את החוויה הכוללת בזמן אמת וישאירו רושם מתמשך. שיפוץ החלל פותח הזדמנות חשובה להפיח חיים חדשים בעיצובים מיושנים, לשלב עקרונות אסתטיקה מודרנית ועדכנית יותר ולשפר את איכות התשתיות והשירותים הזמינים.
שיפור משמעותי בערך הנכס
לובי משופץ תורם לאטרקטיביות כוללת של הבית המשותף ויכול להשפיע משמעותית על שווי השוק של הנכס. כפי שכבר אמרנו, הלובי הוא אלמנט חשוב בבניית הרושם הראשוני. גם קונים ושוכרים פוטנציאליים יושפעו מהרושם הזה ולכן, שיפוץ הלובי עשוי להתגלות כהחלטה פיננסית נבונה עבור בעלי הנכס.
העצמת תחושת הביטחון של הדיירים
שיפוצים מציעים הזדמנות לשלב פתרונות אבטחה מתקדמים ויעילים יותר. שדרוג מערכות הניטור כמו מצלמות חכמות ואינטרקום עם בקרת גישה חדשנית ואפליקטיביות.
תכנון לובי בר קיימא
בתים משותפים מאמצים יותר ויותר פרקטיקות ידידותיות לסביבה. שילוב תאורה חסכונית באנרגיה, חומרים בני קיימא ואלמנטים עיצוביים מודעים לסביבה שיאפשרו לנצל באופן מיטבי את התאורה הטבעית ולהבטיח בידוד מיטבי, יהפכו את הבניין לעדכני וירוק יותר.
שידרוג לובי בבניין משותף מאפשר שיפור באיכות החיים
עבור בעלי הדירות, הלובי המשופץ מתורגם לחוויית מגורים משודרגת. הכניסה והיציאה היומיומית הופכות נעימות יותר ומגבירה את תחושת הגאווה והסיפוק הקשורים בבעלות על הבית. בנוסף, שילוב מאפייני אבטחה מתקדמים בלובי מספקים תחושת ביטחון מחודשת הן לבעלי הדירות והן לדיירים.
לבנות חיי קהילה שוקקים
חידוש הלובי יאפשר לחשוב מחדש על האופן בו אנו מכוננים אינטראקציות בחלל. תכנון נכון יאפשר להפוך את חלל הכניסה למרכז לשיח והחלפת רעיונות, פעילויות משותפות והזדמנות להיכרות. כיום, כשהחיים במרחב האורבני מחדדים יותר מתמיד את הצורך בחיי קהילה, תכנון נכון של הלובי יכול להעשיר באופן ניכר את חייהם של הדיירים.
עלות מרכיבים שיפוץ לובי – מה כולל השיפוץ?
שיפוץ חדר הלובי בבניין משותף הינו גם תחזוקה של הרכוש המשותף של כלל דיירי הבניין. השיפוץ יכלול מספר עבודות עיקריות בהתאם לדרישת הדיירים כאשר מדובר ביוזמה של דיירי הבניין לחידוש הלובי:
צביעת תקרות וקירות לובי –עבודת צביעה של תקרה וקירות לובי לרבות תיקוני טיח או שפכטל ושיוף לפני צביעה, תיקון נזקי רטיבות ונזקים נוספים לקירות מכל סוג שהוא, לרבות טיפול בסדקים – עלות צביעת תקרות וקירות לובי 40-70 ₪ למ״ר.
החלפת גופי תאורה – אספקה והתקנה של גופי תאורה לגופי תאורת LED ברמת תאורה ומסוג שיאושרו ע"י וועד הבית. הביצוע אך ורק ע"י חשמלאי מוסמך לרבות פירוק הגופים הקיימים. עלות נקודת מאור או חשמל אחת בין 400-550 ₪.
עבודות גבס – ניתן ליישם אלמנטים עיצוביים ופונקציונליים באמצעות עבודת גבס בלובי הבניין כגון הנמכת תקרה, בניית נישות גבס ומחיצות. עלות עבודת גבס נעה בין 350-600 ₪ למ״ר בממוצע.
צביעת דלתות ומשקופי מעלית בלובי הכניסה – צביעת דלתות ומשקופי מעלית (פנים וחוץ) בצבע מטאלי לצביעת דלתות מעלית כולל הסרת צבע ישן רופף ושיוף לפני צביעה. עלות בין 600-800 ₪.
החלפת דלת פלדלת חדשה בלובי הכניסה ( לרוב לכניסה אחורית ) – אספקה והתקנה של דלת פלדלת ומשקופים לרבות פירוק ופינוי דלת קיימת ומשקופים קיימים, התקנה וביטון משקופים חדשים וצביעת משקופים חדשים. עלות בין 3,000-5,000 ₪.
החלפת ויטרינת אלומיניום וזכוכית חדשה – אספקה והתקנת ויטרינה ודלת כניסה מאלומיניום וזכוכית טריפלקס מחוסמת 4+5 מ"מ כולל התקנת מחזיר שמן לעומס עבודה גבוה/ "Heavy duty" תוצרת "Yale", "Dorma" או שו"ע. העלות נגזרת לפי סוג פרופיל האלומיניום, מידות המפתח שיש לספק וגוון הזיגוג הנבחר. בממוצע עלות לכל מ״ר נעה בין 2,000-4,000 ₪.
מערכת אינטרקום וידאו – אספקה והתקנה של מערכת אינטרקום וידאו כולל ביצוע הזנות או חידוש הזנות, חיבורים ובדיקת תקינות בכל הדירות, כולל אספקה והתקנה של נקודות קצה בדירות והשלמה או החלפת חיווט במידת הצורך. כולל לחצנים, מצלמה וצג. עלות ממוצעת לדירה 900-1,300 ₪.
תיבות דואר – העבודה כוללת פירוק תיבות דואר ישנות ואספקה והתקנת תיבות דואר חדשות לפי מספר הדירות בבניין. עלות ממוצעת לתיבת דואר 300-450 ₪.
ריצוף לובי כניסה – ריצוף באריחי גרניט פורצלן 60/60 ס"מ, Full body בעובי 10 מ"מ כולל פירוק ופינוי הריצוף הקיים, השלמת מילוי, ריצוף וביצוע רובה אקרילית בסיום הנחת הריצוף. העלות נגזרת מסוג וגוון הריצוף והרובה האקרילית. במחיר יסוד של 100 ש"ח למ"ר לחומר הריצוף עצמו העלות כולל העבודה תהיה סביב מחיר של 450-650 ₪ למ״ר.
חיפוי קירות לובי כניסה – שיפוץ קירות מבואת כניסה. העבודה כוללת הורדה, הסרה ופינוי של שכבות החיפוי הקיים מכל סוג שהוא ושל הטיט או הדבק עד הבלוק או הבטון, ביצוע שכבת הרבצה צמנטית ושכבת טיח בטון מיישרת. העלות לחיפוי תהיה תלויה בסוג החומר לחיפוי : אלומיניום, עץ או אבן טבעית. בממוצע מחיר למ״ר כולל עבודה ינוע בין 450-700 ₪ למ״ר.
ארונות חשמל תקניים – העבודה כוללת פירוק ופינוי ארונות קיימים, אספקה והתקנה של ארונות פח מגולוונים וצבועים בתנור כולל צביעה של אלמנט עץ פנימיים בצבע מעכב בעירה. עלות למ״ר בטווח של 450-650 ₪.
כיצד נגייס את בעלי הדירות לפרויקט?
כמו בכל פרויקט הדורש זמן ומשאבים, לעתים קרובות עשויים בעלי הדירות להתנגד לפרויקט שיפוץ חדר הלובי בבית משותף. לא פעם, פרויקטים כאלו עשויים להתעכב לאורך תקופה ארוכה, בעוד ועד הבית נאבק על מנת לפשר בין הצדדים ולהניע את התהליך החיוני. כדי להבטיח שנשיג הסכמה רחבה ונוכל לפעול ביעילות, ישנם כמה דגשים שכדאי לקחת בחשבון בכל הנוגע לרכוש המשותף בבניין.
תקשורת מתמדת ושקופה
אספת הדיירים מספקת הזדמנות חשובה לשקף את כלל היתרונות ששיפוץ הלובי טומן בחובו ולגייס את בעלי הנכסים. כאשר מוצגים היתרונות, חשוב להעניק גם התייחסות לחששות ולספק להם מענה ברור תוך ערובה כי צרכי המעורבים יילקחו בחשבון בהיבטי התכנון השונים.
להציג תוכנית ברורה
קשה הרבה יותר להתחייב לרעיונות אמורפיים. כדי להלהיב ולגייס את בעלי הבתים, חשוב להגיע עם תוכנית ברורה לביצוע, כולל מסגרת תקציבית, לוח זמנים וקונספט. כל אלו יאפשרו לך להבהיר שהשיפוץ אינו רק חיוני, אלא גם אפשרי וישים.
להציג את הפרויקט כהשקעה
חשוב שלא נציג את פרויקט השיפוץ כמטלה, אלא כהזדמנות להשקעה רווחית. ככל שניתן, יש להבהיר את החזר ההשקעה הפוטנציאלי שתהליך כזה טומן בחובו ולהעניק הסבר לוגי ומבוסס נתונים לכדאיות התהליך.
בחירת קבלן לשיפוץ לובי מקצועי
המלצת הנציגות או וועד השיפוץ?
לאחר קבלת הצעות מחיר, שיחות וסיורים עם קבלנים לשיפוץ, יהיה נכון מאוד לשתף את הדיירים בסיבות ובהחלטה על בחירת קבלן לשיפוץ לובי לעבודה. שיתוף הדיירים להחלטה והצגת הטיעונים יחזקו את ההחלטה לבחירת קבלן. חשוב לזכור כי הנציגות או הוועד לשיפוץ עברו את התהליך לשיפוץ עם הקבלן החל משלב כתב הכמויות לשיפוץ, שינויים ורעיונות, משא ומתן, תמחור וכן הלאה. ולכן, להם יש את המידע והכלים המלאים לבחירת קבלן לשיפוץ לובי. לאור כל אלו, לדיירים מומלץ לסכם מה היו הגורמים לבחירת הקבלן שנבחר או הומלץ על ידי נציגים אלו לעבודת שיפוץ הלובי.
מי מחליט על זהות הקבלן? הדיירים או הנציגות?
ברוב המקרים הדיירים הם אלו המסמיכים את הנציגות או הוועד לקבל החלטה בשמכם הם אלו שסומכים על ההחלטה. ישנם וועדים המציגים את הדברים ונותנים את המלצתם, אך בחירת קבלן לשיפוץ לובי נבחר בהצבעה ע״י הדיירים. כל דרך הינה מבורכת, החשוב מכל הוא להעביר ככל שניתן את הרשמים אל מול כתבי הכמויות וההתרשמות מהקבלנים השונים על מנת שדם הדיירים יוכלו לקבל החלטה מושכלת עבור עבודות שיפוץ הלובי.
כפי שניתן לראות, יתרונות שיפוץ הלובי והרכוש המשותף חורגים הרבה מעבר לרמת האסתטיקה. ההשפעה על חוויית הביטחון והמגורים, ערך הנכס והשימושיות הפונקציונלית הכוללת היא בעלת חשיבות לאין ערוך. היכולת שלנו לתווך את היתרונות הללו לבעלי הנכסים תבטיח שנוכל להניע את הפרויקט ביעילות.