המדריך המקיף לצביעה וחידוש בית משותף

שיתוף:

צביעת בניין משותף – מהות, יתרונות ועלות

צביעת בניין משותף כוללת עבודה חיצונית על חזיתות הבניין, שמירה על מראה, הגנה מפני מים ולכלוך – והוצאה ממוצעת של 400–600 ₪ למ”ר, בהתאם לחומרים, דרגת הגובה, והאם נדרש תיקון טיח או איטום. מדריך זה יסביר את עלויות הצביעה, השימוש בחומרים נכונים, שלבי התכנון, ומי אחראי בתשלום.

כמה עולה צביעת בניין משותף?

סוג צביעה טווח מחיר למ״ר ( ₪ )  הערות
שיקום נקודתי ועלות צביעה חיצונית לבניין בצבע חוץ  280-350 ₪  לא כולל פיגום 
שיקום נקודתי ויישום שליכט אקרילי 380-480 ₪  לא כולל פיגום 
שיקום מלא, מערכת טיח ויישום שליכט אקרילי 480-580 ₪  לא כולל פיגום 
צביעת תקרת קומה / חדרי מדרגות 65-85 ₪  ללא פיגום

איך מחשבים עלות צביעת בניין משותף?

עלות צביעת בניין משותף מחושבת לפי שטח החזיתות החיצוניות במ”ר, מוכפל במחיר למ”ר בהתאם לסוג העבודה. המחיר למ”ר משתנה לפי רמת הגישה (סנפלינג, פיגומים), סוג הצבע (אקסטירור, נושם, נגד מים), מצב הקיר (צבע ישן, טיח מתקלף, נזקי רטיבות), ואם נדרש שיקום לפני הצביעה. לרוב, העלות נעה בין 250 ל־600 ₪ למ”ר – כאשר שיקום ואיטום מעלים את המחיר.

צביעת בניין משותף – חזית נצבעת עם איטום וטיח מקצועי
צביעת בניין משותף – חזית נצבעת עם איטום וטיח מקצועי

מהו הרוב הנדרש לצביעת בניין משותף?

כשזה מגיע לחוויית מגורים מיטיבה בבניין המשותף אין ספק שאסתטיקה ונראות משחקים תפקיד מהותי. תחזוקה ושיפוץ שוטפים הם חיוניים כדי להבטיח שנוכל להמשיך וליהנות ממגורים בבניין לאורך שנים, לשמור על ערכו ולהבטיח אווירה טובה ואיכות חיים גבוהה.

לפני שניתן יהיה להתחיל בפרויקט הצביעה, יהיה על ועד הבית לקבל את הסכמת הדיירים. המדיניות הטובה ביותר בעניין זה, היא לנסח תקנון בית משותף מבעוד מועד על מנת להגדיר קריטריונים באילו מקרים יבוצע שיפוץ, איזה רוב יידרש לביצועו וכיצד יגויס המימון עבורו. עם זאת, גם אם אין תקנון, חוק המקרקעין התשכ"ט-1969 מגדיר בתקנון המצוי את הרוב הנדרש. גם כאן, אמנם, הרוב הנדרש עשוי להשתנות בהתאם לשני קריטריונים עיקריים:

  • ככל שמדובר בשיפוץ בסיסי שנועד להשיב את מצבו של הבניין לקדמותו, כפי שקיבלו אותו הדיירים, יידרש אך ורק רוב רגיל. היינו, מספיק ש-51% מדיירי הבניין תומכים בצביעה על מנת לבצעה.
  • עם זאת, אם מדובר בשיפוץ יקר ונרחב שהינו מטעמים אסתטיים בלבד, יהיה על ועד הבית להשיג רוב של 75% לפחות כדי להתחיל בעבודות השיפוץ. במקרה זה, עשויים הדיירים שהצביעו נגד השיפוץ לדרוש כי לא יהיה עליהם לשאת במלוא חלקם בעלויות ולשלם באופן יחסי סכום נמוך יותר.

ועד הבית נדרש לערוך אספת דיירים והצבעה על מנת להגיע להסכמות רחבות ככל הניתן ולקדם את פרויקט הצביעה בהתאם לדרישות התקנון.

שלבים בצביעת חזית חיצונית לבניין

אנשי המקצוע שנבחר בהם למשימה יקבעו במידה רבה את איכות התוצאות שנוכל ליהנות ממנה. יש לוודא שעובדים עם חברה מקצועית ומנוסה למיזמי בינוי שצברה ניסיון בעבודה עם ועדי בתים ושיפוץ בניינים משותפים. אלו כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון כדי לוודא שאנשי המקצוע שבחרנו אכן מבצעים את עבודתם נאמנה.

בחירת חומרי גלם למעטפת הבניין

באזורים הקרובים לרצועת החוף, בהם מבנים חשופים למי מלח ושחיקת רוחות, רצוי ומומלץ להשתמש בצבעים המצוידים בשכבת מגן נגד לחות ומלחים המיועדים להתמודד עם תנאי מישור החוף המוגדרים כצבעים המתאיצים לסביבה ימית. חשוב שנזכור, לחות עשויה להוביל להאצת התפוררות החזית ולחדירת רטיבות אל קונסטרוקציית הברזל, התנפחויות ולבסוף אפילו נזקים מבניים. ציפויים דו-שכבתיים יכולים לספק הגנה נוספת מפני קורוזיה ובלאי.

צביעת חללי הפנים 

עבור חללים פנימיים כמו חדרי מדרגות, מבואות דירות ואזורים משותפים, מומלץ להשתמש בצבע אקריליק. צבעי אקריליק הם עמידים, קלים לניקוי ומציעים מגוון רחב של אפשרויות וגווני צבע. כיום, הרוב בוחרים דיירים רבים בגימור מאט בצביעת חדרי מדרגות ולובי המעניקים מראה נקי ומודרני. בעת צביעת משטחי מתכת כגון מעקות, פתחי אוורור מקלטים או דלתות מחסנים, חיוני להשתמש בצבע מתכת מיוחד. שיגן מפני חלודה וקורוזיה, ויאריך את תוחלת החיים של רכיבים אלה.

תפיסה אסתטית מפותחת

חשוב שלאנשי המקצוע שלך לא יהיה רק הידע הטכני המקצועי, אלא יכולת להתאים את הצבעים לצרכים והאווירה שלך. בחללים המשותפים, מומלץ לבחור בצבעים המשקפים אווירה מסבירת פנים. צבעים בהירים וניטרליים יכולים לגרום לחללים להרגיש פתוחים ומזמינים יותר.

צביעת בניין משותף

כיצד מתבצע תהליך צביעת חזיתות הבניין?

לאחר שהתקבלו ההחלטות ונבחרו אנשי המקצוע והחומרים, גובש הסכם משפטי בין הצדדים והוסכמה עלות צביעת בניין משותף, יתחילו העבודות. יש לוודא כי החברה או הקבלן המבצע מפקידים בידיך תוכנית פרויקט הכוללת כתב כמויות מפורט הן לסוג החומרים ( יש להקפיד על צבע חיצוני איכותי לבניין משותף )  ואופן הביצוע, מסגרות זמנים, תקציב והיקף העבודה של צביעת הבניין המשותף. חשוב מאוד לוודא ביטוח לזמן העבודה המבטח את הדיירים בגופם וברכושם. לאחר שהתקבלה התוכנית ופוליסת הביטוח, ניתן להתחיל את העבודות הצביעה.

אחת הצביעות הפופלאריות בקרב חידוש מעטפת בניינים ישנים היא יישום שליכט צבעוני כשכבה סופית, לאחר הכנת השטח לצביעה. זו הדרך הנכונה לבצע צביעה של חזית בניין עם טיח שפריץ שהיה מאוד נפוץ במבנים אלו:

  • הכנת המשטחים לצביעה – הכנה נכונה היא המפתח לפרויקט צביעה מוצלח. ראשית, יבוצע ניקוי יסודי של כל הקירות והמשטחים שייצבעו. קילוף השפריץ והטיח הרופף, שטיפת הקירות בלחץ 180 PSI, מריחת שכבת טיח בטון מיישרת לטובת החלקת מעטפת ושטח הצביעה. כמו כן, ייערכו תיקונים בקירות כמו מילוי חורים, שיקום ברזל, והסרה של כל החלקים הרופפים.
  • שכבה ראשונית – כדי להבטיח צביעה איכותית עם אורך חיים משמעותי, חשוב להניח שכבת פריימר על המשטחים לפני הצביעה. פריימר עוזר לצבע להיצמד טוב יותר למשטחים ויאפשר ליהנות מהצבע החדש לאורך זמן. טרם ביצוע מריחת ההשליכט כגמר, יש ליישם פריימר X מדולל ב 25% טרמפנטין בשכבה אחת.
  • צביעת הקירות – צביעה חיצונית לבניין תיעשה ללא הפסקות עבודה במשטחים שלמים על מנת להימנע מתפרים נראים לעין ולהבטיח יישום אחיד.
  • משטחי המתכת ופלדה במעטפת – כגון סורגים, מעקות, רשתות, תושבות מזגנים, משקופים וכדו׳ ישויפו היטב וייצבעו בחומרים מעכבי חלודה וצבעים ייעודיים לרבות הסרה יסודית של קורוזיה/חלודה וצביעה בשתי שכבות של DTM / המרייט או שו"ע.

צביעת חזיתות בניין משותף

כיצד יש להתמודד עם סרבני תשלום?

במקרים מסוימים, עשויים חלק מהדיירים להתנגד לצביעה. חלקם יעשו זאת עקב קושי כלכלי, אחרים פשוט לא יראו בפרויקט כנחוץ ולא פעם, הדבר עשוי לנבוע מסכסוכים ישנים בין דיירים. ככל שמדובר בפרויקט צביעה בסיסי, הדייר מחויב משפטית להשתתף בצביעה. מומלץ לנהל דיאלוג ולעשות כל מאמץ להגיע לקונצנזוס באופן זה. עם זאת, ככל שהדייר עומד בסירובו ניתן לפנות לעורך דין או למפקח/ת על הבתים המשותפים באיזורכם על מנת לקדם תהליכי אכיפה. 

צביעת קירות חיצוניים – יתרונות מרכזיים

כאמור, פרויקט הצביעה אינו בעל ערך אסתטי. תחזוקה ושיפוצים שוטפים יכולים להעלות משמעותית את ערך הנכס וכפועל יוצא מכך להעלות את שווי הדירות של כלל בעלי הבתים. הצביעה מעניקה שכבת מגן חשובה מאין כמותה ומאריכה את אורך חיי המשטחים ומונעת חלודה, פגיעה מבנית ונזקים לתשתיות. 

כפי שניתן לראות, שיפוץ אשר במסגרתו נכלל צביעת הבניין משותף הוא מאמץ קולקטיבי הדורש תכנון קפדני, שיתוף פעולה ועמידה בתקנות. ניהול קפדני ועבודה עם איש מקצוע מתאים, יאפשרו לך למצות את המיטב מהמיזם הבא שלך. אנו נשמח להוביל את הפרויקט שלך תוך שימוש בחומרים איכותיים ושיטות עבודה מובילות. למידע נוסף, ניתן להשאיר פרטים כאן כעת ונחזור אליך בהקדם.

שאלות נפוצות צביעת בניין משותף

עלות צביעת בניין משותף נעה לרוב בין 50 ל־320 ש”ח למ”ר, תלוי בגובה הבניין, שיטת העבודה (סנפלינג או פיגום), מצב הטיח, סוג הצבע והיקף התיקונים הנדרשים לפני הצביעה.

לרוב מחלקים את העלות לפי שטח הדירה מתוך כלל שטח הדירות בבניין. לעיתים מתחשבים גם במיקומי הדירות (למשל דירות גן או גג), ובהחלטות שהתקבלו בתקנון הבניין או באסיפת הדיירים.

צביעת חזית כוללת הכנת השטח, תיקון סדקים, יישום שכבת יסוד (פריימר) וצביעה בשתי שכבות לפחות של צבע ייעודי לחוץ. לעיתים נדרש גם איטום קירות או שיקום טיח לפני תחילת העבודה.

אם הקירות סובלים מרטיבות, סדקים פתוחים או קילופי צבע – נדרש איטום לפני הצביעה. איטום מונע חדירת מים מתמשכת ופגיעה בעמידות הצבע לאורך זמן, במיוחד בקירות חשופים לגשם.

לא חובה. בבניינים גבוהים ניתן לבצע את הצביעה בעבודת סנפלינג – שהיא לרוב זולה יותר ומהירה. עם זאת, כשנדרשת גישה נרחבת או ביצוע עבודות תיקון כבדות – עדיף להשתמש בפיגום, כמו כן ליישום שליכט אקרילי.

בדרך כלל אחת ל־8–12 שנים, תלוי באיכות הצבע, חשיפה לשמש ולגשם, וחומרי הגמר בבניין. בניינים עם חזית מטויחת או חיפוי חלקי נוטים לדרוש תחזוקה תכופה יותר.

אפשר, אך לא תמיד מומלץ. צביעה חלקית עלולה לגרום להבדלים בגוון ובמרקם, ותפגע באחידות החזית. לרוב עדיף לבצע צביעה מלאה, במיוחד כשמדובר בבניין בולט לעין.

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם.

תוכן עניינים

כדי שהפרויקט יסתיים בזמן, בתקציב, וכפי שתכננתם.

השאירו פרטים ונחזור בהקדם. 

מאמרים אחרונים
תיקון חיפוי פסיפס

תיקון חיפוי פסיפס לבניין – כל השיטות, הפתרונות והשיקולים

שיקום קירות פסיפס כולל ארבע שיטות עיקריות: תיקון נקודתי בליקויים גלויים, שיקום חלקי עם שטיפה בלחץ להסרת פסיפס רופף, שיקום מקיף תוך שמירה על החיפוי הקיים, או קילוף מלא ויישום חיפוי חדש. הבחירה בשיטה נעשית לפי מצב החזית, תקציב הבניין ורמת הגימור הרצויה.

קראו עוד »
קבלן חיזוק אריחים

חיזוק אריחים בבניין – כל מה שחשוב לדעת 

חיזוק אריחים בבניין הוא הליך חיוני לשמירה על יציבות החיפוי, למניעת נזקים ולהבטחת בטיחות הסביבה. עם הזמן, אריחי קרמיקה, פורצלן או שיש בחזיתות בניינים ובמרפסות עלולים להתרופף, להתנתק ואף ליפול, מהווים סכנה בטיחותית חמורה לדיירים ולעוברי האורח.

קראו עוד »
צביעת בניין משותף

המדריך המקיף לצביעה וחידוש בית משותף

אחת מפעולות התחזוקה החשובות שעלינו לעשות, הוא צביעה וחידוש חיצוני לבניין משותף. פעולה זו אינה רק שומרת על המבנה אסתטי. נרחיב כיצד מתבצע תהליך קבלת ההחלטות לצביעת מבנה משותף על פי חוק וכיצד ניתן…

קראו עוד »
whatsapp button

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.